Google

TEZAHURAT KOORDİNATÖRÜ

>> Spor karşılaşmalarında tezahuratın skora olumlu etkisi ve net sonuçları şüphesiz tartışılmaz bir konudur. Bir an için tüm spor karşılaşmalarında seyircisiz bir ortamın olduğunu hayal edin... Ortaya çıkan tablo ve tv seyir keyfi oldukça negatiftir.

>> İşte tam bu noktada rakiplerinden bir adım öne çıkmak isteyen spor kulüpleri bilinçli tezahurat konusunda taraftarı yönlendirecek ve "tezahurat koordinatörü" adı altında bir yada bir kaç görevliyi iş başına geçirmelidir diye düşünüyorum.

>> Avrupa maçlarını izlerken seyircinin profosyonele yakın tezahuratı ve rakip takım oyuncularını tezahuratları ile oyundan ve motivasyonundan düşürmesi beni her zaman etkilemiştir ve onlara imrenmişimdir.

>> Bizdeki tezahurata bakınca şüphesiz insanın tüylerini diken diken eden tezahuratlamızda var ama kuru gürültüden ibaret, kafiyeli olsun da nasıl olursa olsun ve desibel rekoru kırsın zihniyeti ile yapılan tezahurat malesef  boğaz ve kulak ağrısı yapmaktan başka bir şeye yaramıyor. Maçı yöneten hakemin bile yapılan tezahurattan etki altında kaldığı düşünülürse konunun önemi bir okadar daha iyi anlaşılacaktır.

>> Peki tezahurt koordinatörü nasıl çalışacak? ve ne yapacaktır?

- Amigo ve taraftarlar ile her daim irtibat halinde olacaktır.
- İnsan psikolojisi konusunu ileri düzeyde bilecektir.
- Maç esnasında kendisine ayrılan bir odada tv karşısında maçı takip ederek telsiz kulaklık ile amigoyu yönlendirerek tezahuratın gidişatını maça göre ayarlıyacaktır. Örneğin kuru gürültü yerine takım atağa kalktığında ve önemli bir pozisyon yakaladığında müthiş bir tezahurat tufanı yaratacaktır.
- Amigo ve taraftar yetkilileriyle toplantı ve seminerler yaparak, kötü tezahuratı azaltmaya hatta yok etmeye çalışacaktır.

     
Yukarda örneğini verdiğim çalışmaların daha da geliştirilerek bilinçli tezahurat-profosyonel seyirci anlayışının oluşturulabileceğini savunurken, ülkemizdeki stadyumların da  kötü anılan yerler olduğu anlayışının kafalarımızdan tamamen çıkarak, ailemizle, sevdiğimizle yada yanlız, hoş vakit geçirilebilecek, şiddet içermeyen güvenli yerler olması temennilerimi iletiyorum.


Unutmayalım! hoşgörüyü, sevgi, saygı ve anlayışı bir zamanlar bizden öğrenenleri şimdilerde hayranlıkla bizler izliyor ve onlara imreniyoruz. Kaybettiğimiz değerlere yeniden sahip çıkarak çocuklarımızı daha güvenli ve huzur dolu bir ülkede yaşatabiliriz. Herkese selamlar...    

0 YORUM YAPILDI:

Pasaportall Rss' den Bak
Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template