Google

HARRY POTTER VE ANKA KUŞU' NA ATFEN ; " MERİH POT'DUR VE ANKA KUŞU "


>> Bu gün bütün görsel ve yazılı medyada bu haber vardı: NASA’nın, Mars’ın (Merih Gezegeni) kuzey kutbunu keşfetmek üzere 2007’de uzaya fırlattığı Phoenix (Anka Kuşu) uzay aracı, gezegenin yüzeyine başarıyla indi.

>> İnsanoğlu için kainatın yaratıldığından beri "Aya Ayak Basma" olayından sonraki ikinci büyük adım Mars'a gitmek olacak sanırım yakın bir gelecekte.

>> Olay NASA'da büyük sevince yolaçmış. Proje Yöneticisi Barry Goldstein, başarılı inişten hemen sonra yakışıklı cümlelerle bir açıklama yaparak ki bunu çok iyi yaparlar; "Rüyamda bile her şey bu kadar mükemmel olamazdı" demiş.

>> Şimdi sıkı durun: Bende diyorum ki; "HER MÜKEMMELİN MUTLAKA BİR (anka)KUSURU VARDIR" ????????? :)

>> Bu da nerden çıktı şimdi? demeyin. Aslında paronayak biri değilim ama sırf adamların başarısına olan kıskançlığımdan olsa gerek, ajanslara geçen iniş fotolarını dakikalarca incelerken Barry Goldstein' in bu tatlı rüyasını kabusa çevirecek ayrıntılara rastladım. :)

>> Sakın bunlarda Harry Potter' in Anka Kuşu filmindeki gibi büyü ve sihir yaparak bizleri kandırmış olmasın? (Neden olmasın?) İŞTE DELİLER:

DELİL -1- Üstteki foto Merih Gezegeni'ne (Mars) indiği söylenen Anka Kuşu' nun ajanslara geçtiği fotolardan biri ve dikkat ederseniz SANKİ UZAYLI BİR YARATIK ÇEKMİŞ BU FOTOYU! Arada herhangi bir mekanik bağlantı yok ve bu resim Mars'ta çekilmiş diye yayınlanıyor. Anka Kuşu denen cihaz nasıl kendi kendinin resmini çekebildi? Yoksa yanında zaman ayarlı fotoğraf makinası vardı da önce ayarladı sonra yerine geçip mi çekti? :) O zaman ortaya çıkan sonuç şu ki; Ya bu foto inişe ait değil (ki öyleyse ona bi lafım yok hayırlı olsun derim) yada Mycbox NASA'nın foyasını ortaya çıkarıyor :) Sayın Haktan AKDOĞAN! Bu konuda bir açıklama lütfen :) Yada biri bana bunu açıklasın arkadaşlar!

DELİL -2- Üstteki ve alttaki fotolara bakın lütfen. Üstteki fotoda gökyüzü sarı-kızıla çalarken, alttaki fotoda gökyüzü tamamen gri renkli. Ya Mars'ta gökyüzünün rengi sürekli değişiyor, ki azbuçuk uzay bilgimiz var (Küçükken Uzay Yolu ve Uzay 1999'u çok izlerdim Cem Yılmaz gibi) ordan biliyorum, ya da Mycbox yine NASA ya el sallıyorr! :)

>> Sanırım bu 2 delil ancak ve ancak esaslı bilimsel açıklamalarla çürütülebilir. Bakalım ne olacak? Uzun ve dağınık bir konu oldu ama ben napayım? Uzay bu; sonsuz boşluk işte.. Hal böyle olunca anlat anlat bitmiyor.

>> Arkadaşlar! Şaka, espri vs. bir tarafa, insanoğlunun ulaşmış olduğu teknolojinin beni; bazen sevindirdiğini, bazen de ürküttüğünü belirtmek istiyorum. Sonumuz hayrola.. Benden bu kadar yorum sizin. Herkese Yürekten Selamlar. (rolex)

4 YORUM YAPILDI:

Adsız dedi ki...

arkadaşım bu amerikalılar sahtekar kimbilir ders kitaplarımızda nasa kaynaklı ne kadar çok safsata öğrenmişizdir allah bilir bide biz türkler kendimize hayalperestiz deriz yok valla elin amerikalıları hayalperest olmakta dünyayı geride bıraktı

Adsız dedi ki...

HAKLISIN ŞÜKRAN.BU GÜN YARIN DÜNYA GÜNDEMİNE OTURURSA BU KONU HİÇ ŞAŞMAM VALLA. BENİM GİBİ SIRADAN BİRİ BU TİP AYRINTILARA DİKKAT EDİP BARİZ HATALAR BULABİLİYORSA DİĞER ÜLKELERİN BU İŞE KENDİNİ VERMİŞ GÖKBİLİMCİ VE FİZİKCİLERİ NELER BULUR ALLAH BİLİR :) DUR BAKALIM YİNE DE KESİN KONUŞMAMAK LAZIM, İLERLEYEN GÜNLERDE "AK TAVUK KARA TAVUK" BELLİ OLACAKTIR.YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Adsız dedi ki...

Phoenix'in fotoğrafını Mars Reconnaissance Orbiter'da bulunan HiRISE kamerası çekti. Zaten adamlarda onunla da gurur duyuyor. Kaç milyon km uzaktaki bir robotun fotoğrafını bir başka robot çekip Dünya'ya gönderdi diye.

Adsız dedi ki...

üzgünüm roex ama senin delilerin bana elil gibi gelmedi :)

bir fotografın cekilmesi için mekanik bir baglantıya gerek yok ve senin delil diye sunduğun ilk resim sadece bilgisayar üzerinde oluşturulmuş, anka kuşunu mars üzerinde tasvir eden resim. Bu arada çok sayıda haber yapılasının sebeplerinden biri diğer gönderilen araçlara göre daha iyi veriler gelecek olması

yeni deliler bulman dilegi ile :)
iyi günler

Pasaportall Rss' den Bak
Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template